Het belang van
een solide
datastrategie

In een wereld die gedreven wordt door gegevens, is een goed doordachte strategie voor datagebruik essentieel voor de toekomst van je organisatie. Bij JoinSeven begrijpen we de cruciale rol die strategieontwikkeling en het implementeren hiervan spelen in de transitie naar een datagedreven organisatie.

Leg een stevig fundament

Data als
driver voor succes

Onze benadering omvat een holistisch perspectief op datagebruik om je bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar data als een losstaand element, maar als een krachtig instrument om je hele organisatie te sturen. Onze solide datastrategie omvat niet alleen de zakelijke doelen, maar ook inzicht in je netwerk en de beschikbare gegevensbronnen daarin. We ontwerpen een plan en richtlijnen om de data op een doeltreffende, veilige en mensgerichte manier te benutten.

Onze datastrategieën maken het verschil

Onze aanpak voor datastrategie is gebaseerd op doeltreffendheid, innovatie en uitvoerbaarheid. Hier zijn enkele kernelementen van wat onze strategieën bevatten:

  • Vertaling van organisatiedoelen: We vertalen je bredere bedrijfsdoelen naar concrete doelstellingen voor het benutten van data. Zo zorg je ervoor dat data niet slechts een hulpmiddel is, maar een richtinggevende kracht.
  • Verkenning van relevante databronnen: We onderzoeken de relevante en beschikbare databronnen binnen je organisatie. Dit omvat zowel interne als externe bronnen, zodat je een volledig beeld krijgt van wat er mogelijk is.
  • Infrastructuur en tools: We identificeren de benodigde infrastructuur en tools om je datastrategie tot leven te brengen. Van geavanceerde analysesystemen tot veilige opslag, we hebben het allemaal gedekt.
  • Roadmap: We bieden een duidelijke roadmap voor de implementatie van je datastrategie. Hierdoor weet je precies welke stappen er worden genomen en in welke volgorde, waardoor je strategie snel en efficiënt tot resultaten leidt.

Hoe we datastrategieën realiseren met impact

Data Discovery Sprint

De Data Discovery Sprint is onze unieke werkwijze die zowel strategisch inzicht als uitvoeringskracht combineert. Dit stelt je in staat om niet alleen je strategie te formuleren maar ook daadwerkelijk te implementeren op een datagedreven en mensgerichte manier. Zo versnel je het pad naar daadwerkelijke bedrijfstransformatie.

Lees meer

Launch

In deze fase gaan we in gesprek met jou en je team om te begrijpen wat de specifieke strategische doelen zijn. We inventariseren de informatiebehoefte bij de eindgebruikers en stellen een roadmap op om de gekozen strategieën effectief te implementeren.

Validate

Hier stellen we een strategisch actieplan op en valideren dit door het te toetsen aan vooraf bepaalde KPI’s. Dit plan vormt de leidraad om te controleren of de gekozen strategische richting effectief en haalbaar is.

Awaken

Nu begint het echte werk. We implementeren de strategie op kleine schaal om te zien hoe het in de praktijk werkt. Daarnaast focussen we ons op data-engineering om ervoor te zorgen dat de datastromen, -structuren en -analysemethoden in lijn zijn met de strategische doelen van de organisatie.

Deliver

In deze fase wordt de strategie grootschalig uitgerold binnen de organisatie. We bieden training en workshops aan om ervoor te zorgen dat iedereen de nieuwe werkwijze begrijpt en kan toepassen. Ongoing support is onderdeel van deze fase om ervoor te zorgen dat de strategie levensvatbaar blijft op de lange termijn.

Aan de slag met je datastrategie?

Werk met ons samen!

Neem contact op