Soccer System

Dataplatform voor een Eredivisieclub

We bouwen aan een innovatief dataplatform dat onder andere gebruikt wordt voor het scouten van spelers op basis van spelersperformance.

De uitdaging

Een schaalbaar
dataplatform voor het betaald voetbal

Voetbal kent steeds minder geheimen. Miljarden datapunten geven inzicht in de prestaties van spelers, tactische formaties en speelstrategieën. Een goudmijn voor analisten, maar ook een uitdaging van formaat. Hoe verwerk je deze stroom aan data op een schaalbare en betrouwbare manier? Dat is de uitdaging waar we voor stonden.

En we pakten de handschoen maar al te graag op!

Reconstructie van het dataproces

Wat eerst bestond uit losse Python- & R-scripts, hebben we getransformeerd naar een volwaardige datastraat in Azure Cloud. Deze datastraat zorgt ervoor dat de performancestatistieken in Soccer System worden geladen.

Automatisering

Het handmatige werk behoort nu tot het verleden. Het verzamelen en verversen van de data verloopt nu automatisch, waardoor het opstellen van waardvolle actuele rapportages ontzettend eenvoudig is geworden.

Optimalisatie van scripts

De eerder aangeleverde scripts zijn niet alleen geïntegreerd en voorzien van de nodige documentatie, maar ook geoptimaliseerd voor maximale prestaties én flexibiliteit naar de toekomst toe.

Het proces

Van handmatig naar een automatische datastraat

Soccer System is een applicatie die, onder andere voor scoutingdoeleinden,  gebruikt wordt in de Eredivisie.

Een Eredivisieclub verzamelde al tijden tracking- en performance data over voetbalspelers. Deze data speelde een cruciale rol in diverse processen, van scouting tot wedstrijdevaluatie. Maar zoals elke schat, had ook deze zijn bewakers. De omvang en complexiteit van de data zorgden ervoor dat analisten veelal handmatig te werk gingen. Een tijdrovend en bovendien niet schaalbaar proces, dat schreeuwde om innovatie. Zeker met de behoefte aan uitbreiding van de Soccer System applicatie en de rapportages.

Met onze rijke expertise in Microsoft Azure Cloud, Elasticsearch én Microsoft Fabric, zagen we mogelijkheden om dit proces te verbeteren.

 

De oplossing

Dataplatform met performance statistieken geïntegreerd in Soccer System

We ontwikkelden een nieuw, volautomatisch en schaalbaar dataplatform in Microsoft Azure Cloud en Fabric. Het dataplatform heeft meerdere voordelen opgeleverd:

  • Efficiëntie: Veel minder tijd nodig om data te verzamelen, inzichten te genereren en rapportages te maken
  • Up-to-date: spelersinformatie, wedstrijdstatistieken en performance data zijn altijd actueel
  • Betrouwbaarheid: Het geautomatiseerde proces vermindert de kans op menselijke fouten
  • Schaalbaarheid: Toekomstige algoritmes, rapportages en andere uitbreidingen kunnen sneller en eenvoudiger worden geïmplementeerd

Binnen het grotere kader van het project werkte een andere partij aan de verdere app-ontwikkeling van Soccer System, waarin de gegevens en statistieken worden gepresenteerd. Wij hebben het dataplatform ontwikkeld waarop realtime door de app gequeryd wordt.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Björn Bogers

Bent u ook op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor uw data-uitdagingen? Neem dan contact op met Björn voor een vrijblijvend gesprek.