Morentz

Ontwikkeling naar een datagedreven organisatie

Sales, operations en contentmanagement ondersteund door data en automatisering

De uitdaging

Transitie naar een
datagedreven organisatie

Morentz koopt, restaureert en herstoffeert twentieth century design en verkoopt deze over de hele wereld. Online sales en efficiënte bedrijfsvoering zijn steeds belangrijker voor dit groeiende bedrijf.

Wij ondersteunen Morentz in hun ontwikkeling naar een steeds meer datagedreven organisatie op het gebied van (online) sales, operations en content. Een leuke en uitdagende klus, waar data engineering, analytics én innovatie samenkomen.

De oplossing

Een sprong voorwaarts in
Business Intelligence

Met tools als Microsoft Azure Cloud, Elastic Search en Microsoft Power BI brengen we onze technische expertise naar de voorgrond. We hebben een robuust dataplatform opgezet dat continue inzicht geeft in prestaties op het gebied van (online) sales en voorraadbeheer en dat het contentmanagement proces ondersteunt.

Resultaten

Het dataplatform leidt tot nieuwe inzichten en helpt de organisatie om effectiever en efficiënter te werken. Samen met Morentz maken we inzichtelijk hoe de organisatie presteert ten opzichte van andere bedrijven, welke (type) producten in trek zijn en werken we continue aan procesautomatiseringen zodat medewerkers meer tijd overhouden voor andere werkzaamheden.

Van ideeën tot implementatie

Data Discovery Sprint

De projectaanpak is gebaseerd op onze Data Discovery Sprint: iteratief in sprints toewerken naar werkende (informatie)producten.

Launch

Met Morentz brengen we behoeften en knelpunten in kaart – bijvoorbeeld op het gebied van sales, inkoop, of contentmanagement. Deze prioriteren we en samen bedenken we oplossingen.

Validate

Voor iedere oplossing ontwikkelen we eerst een prototype of eerste dashboard om te valideren of dit leidt tot de gewenste resultaten of inzichten. Vervolgens ontwikkelen we de prototypes door.

Awaken

Na validatie en doorontwikkeling voegen we de oplossing toe aan het dataplatform. We testen deze steeds met eindgebruikers van verschillende disciplines en brengen het in productie.

Dan komt alles echt tot leven!

Deliver

We hosten en beheren het dataplatform en zorgen ervoor dat de juiste inzichten op de juiste momenten bij de juiste personen terecht komen. Zo helpen wij bij de ontwikkeling naar een data-driven organisatie.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Bart

Benieuwd hoe JoinSeven ook uw organisatie kan helpen met business intelligence oplossingen? Neem contact op om een afspraak te maken.