Stuurinformatie Inkoop en Betaalketen

Ministerie van OCW

Inzicht in de gehele inkoop- en betaalketen van OCW en haar partners

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil hun processen over hun inkoop- en betaalketen beter op orde brengen. Er is meer inzicht nodig, bijvoorbeeld over de uitnutting van actieve Raamovereenkomsten. Hiervoor moeten processen geoptimaliseerd, nieuwe processen geïntroduceerd, systemen opnieuw ingericht en data ontsloten en gestructureerd worden in een geheel nieuw te implementeren informatievoorziening.

De uitdaging

Hoe creëer je stuurinformatie over de inkoop en betaalketen?

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil hun processen over hun inkoop- en betaalketen beter op orde brengen. Er is behoefte aan stuurinformatie over inkoop en betalingen, bijvoorbeeld over de uitnutting van actieve Raamovereenkomsten. Hiervoor moeten processen geoptimaliseerd, nieuwe processen geïntroduceerd, systemen opnieuw ingericht en data ontsloten en gestructureerd worden in een geheel nieuw te implementeren informatievoorziening.

Stuurinformatie Inkoop en Betaalketen

Onze rol

Realisatie van een dataplatform en dashboards voor eindgebruikers

Wij adviseren en ondersteunen het Ministerie bij de totstandkoming van de informatievoorziening met bijbehorende architectuur, het ontsluiten van data, het ontwikkelen van een datawarehouse en dashboards voor eindgebruikers en het – met eindgebruikers samen – toewerken naar informatieproducten waarmee het Ministerie en alle ketenorganisaties beschikking hebben over stuurinformatie over hun inkoop- en betaalprocessen.

We zetten een volledig nieuwe informatievoorziening op:

  • Onderzoeken van informatiebehoeften: Samen met eindgebruikers onderzoeken we waar behoefte is naar sturing. Deze informatiebehoeften leggen de basis voor al het andere werk.
  • Onderzoeken van processen en systemen: Op basis van de ambities en behoeften, brengen we in kaart welke inzichten we willen creëren en welke data we daarvoor nodig hebben. Ook onderzoeken we hoe de huidige processen lopen en welke kansen en belemmeringen hiermee gepaard gaan.
  • Onderzoeken van technische elementen: We doen onderzoek naar de gewenste architectuur en adviseren over wat OCW nodig heeft om tot een volwaardig informatiehuishouding te komen. Deze inzichten helpen we vastleggen in een ontwikkelplan en business case.
  • Agile Projectmanagement: We verzorgen de uitvoeringskracht van het project, waarin we iteratief toewerken naar de gewenste situatie en tegelijkertijd eindgebruikers betrekken door in de huidige situatie prototype dashboards te ontwikkelen.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Niels van Bruggen

Geïnteresseerd geraakt na het lezen over dit project? Neem dan contact op met JoinSeven voor een vrijblijvend gesprek.

Wat is Generatieve AI? Co-Founder Niels van Bruggen