JoinSeven wint innovatiechallenge ‘Innovatieve vraagstukken opsporen’

JoinSeven wint de Startup in Residence challenge 'Innovatieve vraagstukken opsporen' en ontwikkelt Mila, de virtuele innovatiemanager.

We doen weer mee met het Startup in Residence  (SiR) programma! We dienden volgens SiR het beste voorstel in voor hun challenge ‘Innovatieve vraagstukken opsporen’ en mogen het komende half jaar aan de slag voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

We ontwikkelden wonnen met Codi eerder al de challenge ‘Kamervragen doorzoeken’ van het Startup in Residence programma en ontwikkelden Codi samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. We zijn trots en blij dat we weer meedoen!

Innovatieve vraagstukken opsporen en actionable maken

Naast traditionele inkooptechnieken kunnen ambtenaren innovatieve inkoopinstrumenten gebruiken om de markt te betrekken bij projecten of het oplossen van complexe vraagstukken. Eén van deze instrumenten is het programma Startup in Residence. In dit programma wordt de markt uitgedaagd om oplossingen aan te dragen voor complexe maatschappelijke uitdagingen van verschillende overheidsinstanties.

In de praktijk wordt door ambtenaren nog weinig van het programma gebruik gemaakt. Redenen zijn onder andere dat het programma moeite heeft om relevante vraagstukken te vinden binnen de organisatie. Daarnaast ervaren ambtenaren binnen de organisatie zelf ook knelpunten bij het voorbereiden en indienen van uitdagingen. 

De centrale (“hoe-kunnen-we”) vraag luidt als volgt:

"Hoe kan SiR innovatieve vraagstukken opsporen én actionable maken?"

Onze oplossing: Mila, de virtuele innovatiemanager

Als oplossing voor het vraagstuk introduceren wij Mila, de virtuele innovatiemanager. Mila helpt SiR om relevante vraagstukken op te sporen en helpt ambtenaren uit de organisatie om op een laagdrempelige en manier vraagstukken in te dienen. 

Mila als innovatiescout

Vanuit het perspectief van SiR ontwikkelen we een proactieve innovatiescout. Mila helpt ‘persona’ Tom bij het datagedreven opsporen en monitoren van potentiële innovatieve uitdagingen. Mila maakt daarvoor gebruik van open overheidsdata en kunstmatige intelligentie. In deze openbare overheidsdata ligt namelijk informatie verscholen over actuele uitdagingen binnen EZK en andere betrokken organisaties.

Mila als innovatieworkflow

Vanuit het perspectief van ambtenaren stellen wij een digitale innovatieworkflow voor. Mila helpt ‘persona’ Lisa bij het indienen van vraagstukken, ideeën en uitdagingen. Dat doet Mila op een mensgerichte, persoonlijke en laagdrempelige manier. Mila informeert, begeleidt en ontzorgt Lisa in het gehele proces van het herkennen van het vraagstuk, het vinden van de juiste strategie voor het vraagstuk en het uiteindelijk formuleren en indienen ervan. 

Onze werkwijze: De Data Discovery Sprint

Onze Data Discovery Sprint is erop gericht om innovatieprojecten als deze doelmatig, creatief en wendbaar op te lossen. Wij werken hierbij samen met onze klanten kortcyclisch en iteratief, zodat we in co-creatie toewerken naar een innovatieve oplossing met klantwaarde.

De aanpak kenmerkt zich door vijf elementen:

1. We focussen ons primair op de eindgebruikers;
2. We kijken holistisch naar het probleem en de oplossing;
3. We werken kortcyclisch;
4. We beschouwen de ontwikkeling als een co-creatie;
5. We valideren al onze aannames met behulp van experimenten.

Een energieke start

We zijn inmiddels al een paar weken gestart en de eerste prototypes beginnen al vorm te krijgen. Dat belooft veel goeds en we werken weer toe naar een mooi resultaat waar niet alleen SiR, maar het gehele innovatielandschap sneller en doelmatiger vraagstukken opspoort en ophaalt uit organisaties.

We kijken ernaar uit om het eindproduct te presenteren tijdens de eerstvolgende Demo Day in maart 2023!

Wil je meer weten over Mila?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

lEES MEER

Lees ook onze andere artikelen

Nieuws

De pilot Kamervragen gaat van start!

Met een aantal Ministeries en directies starten we op 7 en 14 maart de pilot Kamervragen. We onderzoeken hoe we ambtenaren kunnen ondersteunen bij het beantwoorden van Kamervragen door de inzet van Codi, de kunstmatige intelligentie speciaal ontwikkeld voor de overheid en politiek.

Lees verder »
Nieuws

Fijne feestdagen!

Het einde van het jaar is in zicht en ook dit jaar sluiten we onze deuren voor een weekje. En zoals je misschien opmerkt, heeft Codi daar veel zin in 😉. We willen al onze relaties hierbij bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking dit jaar!

Lees verder »

Maak kennis
met ons!

Wij vertellen u onder een (digitale) kop koffie graag meer over ons. En zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief pilot Kamervragen

Niet actief meedoen, maar wel graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden je actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de pilot.

Whitepaper pilot Kamervragen

We starten binnenkort met verschillende Ministeries aan een pilot met Codi voor het beantwoorden van Kamervragen. Download vrijblijvend onze whitepaper hierover.

Vraag een gratis proefabonnement aan

Codi eerst in de praktijk ervaren? Probeer Codi 14 dagen vrijblijvend en gratis! Na registratie nemen wij zo snel mogelijk contact op om je account te activeren.