Onze kunstmatige intelligentie voor de overheid

Codi, de virtuele beleidsassistent

Met Codi bespaar je tijd, geld en moeite bij het beantwoorden van Kamervragen en andere parlementaire processen.

De uitdaging

Het stellen van Kamervragen is een fundamenteel onderdeel van de democratie

Met Codi willen we bijdragen aan betere en datagedreven beleidsontwikkeling en besluitvorming binnen de Nederlandse overheid. We zijn trots dat we met Codi meerdere innovatiechallenges wonnen, waaronder de challenge “Kamervragen” door het Startup in Residence programma in 2021. En in 2022 behoorden we met Codi tot de 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland volgens de Kamer van Koophandel.

Werkdruk

Jaarlijks worden meer dan 3.000 Kamervragen gesteld. De beantwoording moet vaak snel en onder hoge (politieke) druk. Regelmatig worden Kamervragen dan ook niet op tijd beantwoord. Ambtenaren ervaren het als een belangrijk, maar ook stressvol parlementair proces.

Tijdsintensief

Het beantwoorden van een Kamervraag kost veel tijd. Ook komt het er vaak bij, waardoor andere werkzaamheden er soms onder moeten lijden.

Nauwkeurigheid

Ieder antwoord op een Kamervraag voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden. Het is belangrijk dat het antwoord op een Kamervraag correct, volledig, nauwkeurig en consistent met eerdere standpunten, toezeggingen en antwoorden is.

Versplintering

Het is niet altijd duidelijk waar de informatie te vinden is. Dit is verspreid op allerlei plekken: Google, de lokale mappen, Officiële Bekendmakingen, Tweede Kamer en soms andere domein-specifieke online databanken.

De uitdaging

Ambtenaren ervaren belemmeringen en knelpunten

Ambtenaren zijn veel tijd kwijt aan het vinden van de juiste informatie voor het beantwoorden van Kamervragen en andere parlementaire processen. Tijd die ze nuttig(er) kunnen besteden aan oordeelvorming en creëren van nieuwe maatschappelijke waarde.

De oplossing

Met Codi vind je snel het antwoord op je Kamervraag

Codi ondersteunt ambtenaren bij het sneller, nauwkeuriger en consistenter beantwoorden van Kamervragen

  • Ambtenaren beschikken met Codi direct over alle benodigde informatie voor het beantwoorden van een Kamervraag en zijn met Codi realtime op de hoogte van de laatste politieke ontwikkelingen op ieder beleidsterrein.
  • Codi vergelijkt iedere Kamervraag met eerder gestelde vragen en gegeven antwoorden en stelt automatisch een dossier op met relevante andere documenten en inzichten, onder andere uit Kamerbrieven, Rapporten, Moties en Debatten.
  • Ambtenaren hebben met Codi één ingang naar al hun politieke en beleidsmatige inzichten op ieder beleidsterrein.
  • Codi analyseert miljoenen documenten van tientallen overheidsdatabanken, zoals Tweede Kamer, Officiële Bekendmakingen, Wetten, Data.Overheid en meer.

“Codi is cool! Een aanwinst voor iedere beleidsambtenaar.”

Gerhard Dekker, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vol met handige features

Alle data over
beleid en politiek
in één platform

Zoek je regelmatig een Kamervraag, rapport of een ander document over beleid of politiek? Dan betekent dit waarschijnlijk dat je regelmatig op verschillende openbare platformen en websites zoekt. Met Codi hoeft dat niet meer. Met behulp van ons dataplatform Heptagon bundelt Codi namelijk alle openbare data op deze websites in één overzichtelijk platform.

Vol met handige features

Vind snel
alle relevante informatie
over je Kamervraag

Zoek je een specifieke Kamervraag, of wil je juist alle documenten rondom een onderwerp op een rij? Met de slimme zoekmachine van Codi vind je je resultaten zeker twee keer zo snel. Door Kunstmatige Intelligentie begrijpt Codi jouw zoekopdracht namelijk en presenteert hij altijd de meest actuele en relevante informatie.

Vol met handige features

Altijd op de hoogte
van de laatste Kamervragen
en andere publicaties

Codi zoekt dagelijks op tientallen websites naar data over politiek en beleid. Daardoor presenteert Codi jou elke dag de nieuwste ontwikkelingen. Dit betekent dat je niet zelf alle websites en platformen hoeft te doorzoeken naar de laatste Kamervragen, rapporten, aanbestedingen, nieuwsberichten. Codi doet het namelijk voor je.

Vol met handige features

Werk samen aan
snelle en nauwkeurige
antwoorden op Kamervragen

Codi onthoudt en organiseert alle inzichten en documenten. Je voegt ze gemakkelijk toe aan een persoonlijk favorietenbord of aan een teamoverzicht. Zo werk je gemakkelijk met teams samen aan politieke en beleidsvraagstukken. Codi is daarmee een heuse virtuele assistent.

Vol met handige features

Geavanceerde analyses
en dashboards
over jouw beleidsterrein

Als eerst houdt Codi met behulp van Kunstmatige Intelligentie alle trends en ontwikkelingen over politiek en beleid voor je in de gaten. Vervolgens presenteert Codi dit in overzichtelijke en leesbare rapporten en dashboards. Hierdoor kom je tot inzichten waarmee je betere besluiten neemt.

Gebruikers van Codi

Deze organisaties gingen je voor

Wat is Generatieve AI? JoinSeven Office

Wil je aan de slag met Codi?

Vraag een
account aan

Vraag direct aan