Proactief inspelen op marktontwikkelingen met open data

Openbare marktinzichten helpen organisaties om proactiever in te spelen op ontwikkelingen.

Organisaties besteden steeds meer aandacht aan hun Business Intelligence (informatievoorziening). Hierbij leggen zij alleen vaak de focus op hun interne gegevens (CRM, ERP en/of financiële data). Betrouwbare data en analyses zijn namelijk een essentieel onderdeel zijn van goede een bedrijfsvoering.

Maar vergeet de open beschikbare data niet! Er ligt hier namelijk ontzettend veel potentiële waarde. Of je nu trends wilt monitoren in je markt, concurrentieanalyses wilt doen of… uit die duizenden organisaties de 100 meest kansrijke prospects wilt vinden.

Elyn helpt jou bij het vinden van de meest kansrijke prospects

Met Elyn hebben ondernemingen in één platform alle informatie beschikbaar die ze nodig hebben om het verschil te maken in hun markt. Denk hierbij aan sociale media uitingen van concurrenten of klanten, ben je op de hoogte van trends in de markt en…

Zo kan Elyn jou ook helpen om de meeste kansrijke prospects te vinden.

Wie is jouw ideale klant?

Elyn start hierbij met de vraag: wie is je ideale klant? Wie zijn relevant voor jouw propositie(s) en waarom? Wat speelt er bij hen? Waarom willen ze jouw product of dienst kopen? Samen komen wij met jou tot een lijst van kenmerken/indicatoren van jouw ideale klant.

Denk hierbij aan:

  • Omvang van de organisatie (in omzet, aantal vestigingen en/of FTE)
  • Privaat of publiek
  • Branche
  • Wel of niet al klant bij een concurrent
  • Thema’s waarop zij zich profileren op hun website of andere (online) kanalen

Een lijst met momenteel de meest kansrijke prospects

Vervolgens zoekt en ontsluit, koppelt en analyseert Elyn de voor jou interessante bronnen. Prospects worden op de gezamenlijk bepaalde kenmerken gescoord, waardoor er een lijst ontstaat met de meest ideale/kansrijke prospects van dat moment. Vervolgens kun jij met deze lijst aan de slag. Na een aantal weken evalueren we samen de kwaliteit van de lijst met prospects. Missen we nog kenmerken? Moeten inzichten worden verfijnd? Hebben we nog andere bronnen nodig? Hoe vaak moet de lijst geactualiseerd worden?

Dit alles doen we met één doel: zodat jij makkelijker nieuwe prospects vindt en kunt bepalen welke te benaderen!

Meer informatie over Elyn?

Klik dan hier

lEES MEER

Lees ook onze andere artikelen

Nieuws

De pilot Kamervragen gaat van start!

Met een aantal Ministeries en directies starten we op 7 en 14 maart de pilot Kamervragen. We onderzoeken hoe we ambtenaren kunnen ondersteunen bij het beantwoorden van Kamervragen door de inzet van Codi, de kunstmatige intelligentie speciaal ontwikkeld voor de overheid en politiek.

Lees verder »
Nieuws

Fijne feestdagen!

Het einde van het jaar is in zicht en ook dit jaar sluiten we onze deuren voor een weekje. En zoals je misschien opmerkt, heeft Codi daar veel zin in 😉. We willen al onze relaties hierbij bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking dit jaar!

Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief pilot Kamervragen

Niet actief meedoen, maar wel graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden je actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de pilot.

Whitepaper pilot Kamervragen

We starten binnenkort met verschillende Ministeries aan een pilot met Codi voor het beantwoorden van Kamervragen. Download vrijblijvend onze whitepaper hierover.

Vraag een gratis proefabonnement aan

Codi eerst in de praktijk ervaren? Probeer Codi 14 dagen vrijblijvend en gratis! Na registratie nemen wij zo snel mogelijk contact op om je account te activeren.

Maak kennis
met ons!

Wij vertellen u onder een (digitale) kop koffie graag meer over ons. En zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal.