JoinSeven wint innovatiechallenge ‘Kamervragen’

Een oplossing voor het sneller en doelmatiger beantwoorden van Kamervragen.

Op vrijdag 23 april ontvingen wij het bericht dat wij de innovatiechallenge ‘Zoektool Kamervragen’ van het Startup in Residence programma gewonnen hebben. Wij mogen onze oplossing voor het beter, sneller en consistenter beantwoorden van Kamervragen daarom ontwikkelen en piloten bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De challenge was onderdeel van alweer de derde ronde van het SiR programma, waar in totaal 14 challenges zijn uitgeschreven.

Een spannend traject
Op 1 maart 2021 dienden wij onze eerste offerte voor deze opdracht in. Later in maart hoorden wij dat wij bij de top 3 van beste inschrijvingen behoorden. Dat betekende dat wij een videopitch op YouTube mochten indienen en onze offerte konden toelichten aan de jury. Op basis van hun feedback, dienden wij op 8 april onze aangepaste offerte in. Na een lange, spannende twee weken wachten hoorden wij op 23 april dat wij de beste inschrijving hebben gedaan. Alleen het offertetraject was al ontzettend spannend, leerzaam en tof!

En nu mogen we het gaan waarmaken!
Onze handen jeuken om met dit vraagstuk aan de slag te gaan. Met alle ontwikkelingen rondom een open en transparante overheid, kan het ook bijna niet actueler.

De door ons voorgestelde oplossing: alle gepubliceerde Kamervragen én antwoorden met ons data intelligence platform Heptagon te verzamelen, structureren, en analyseren en beschikbaar te stellen aan een gebruiksvriendelijke webapplicatie. Daarnaast koppelen we al deze informatie aan andere overheidspublicaties, nieuwsartikelen en/of onderzoeken. Hiermee kunnen parlementair coördinatoren en beleidsmedewerkers straks optimaal gebruik maken van de beschikbare openbare data om Kamervragen te beantwoorden en in bredere zin beleidsinformatie te doorzoeken, monitoren en analyseren.

Waardecreatie met openbare overheidsdata
Wij vinden dit een perfect voorbeeld van waardecreatie met openbare data en hiermee dragen wij bij aan onze missie: openbare data toegankelijk te maken voor íedere organisatie, zo ook de (Rijks)overheid.

lEES MEER

Lees ook onze andere artikelen

Nieuws

De pilot Kamervragen gaat van start!

Met een aantal Ministeries en directies starten we op 7 en 14 maart de pilot Kamervragen. We onderzoeken hoe we ambtenaren kunnen ondersteunen bij het beantwoorden van Kamervragen door de inzet van Codi, de kunstmatige intelligentie speciaal ontwikkeld voor de overheid en politiek.

Lees verder »
Nieuws

Fijne feestdagen!

Het einde van het jaar is in zicht en ook dit jaar sluiten we onze deuren voor een weekje. En zoals je misschien opmerkt, heeft Codi daar veel zin in 😉. We willen al onze relaties hierbij bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking dit jaar!

Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief pilot Kamervragen

Niet actief meedoen, maar wel graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden je actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de pilot.

Whitepaper pilot Kamervragen

We starten binnenkort met verschillende Ministeries aan een pilot met Codi voor het beantwoorden van Kamervragen. Download vrijblijvend onze whitepaper hierover.

Vraag een gratis proefabonnement aan

Codi eerst in de praktijk ervaren? Probeer Codi 14 dagen vrijblijvend en gratis! Na registratie nemen wij zo snel mogelijk contact op om je account te activeren.

Maak kennis
met ons!

Wij vertellen u onder een (digitale) kop koffie graag meer over ons. En zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal.