Data Scientist (junior/stage/internship)

"Bij JoinSeven werken we altijd samen in een hecht team, waarbij je goed begeleid wordt en waarbij flexibiliteit centraal staat. Jij bepaalt zelf wanneer en hoe je werkt."

Niels van Bruggen

Niels van Bruggen

Co-Founder

Data Scientist (junior/stage/internship)

Wij zoeken naar een gedreven student data science, artificial intelligence, informatiewetenschappen of vergelijkbaar met een bijzondere interesse in text mining en openbare data. Er liggen diverse uitdagingen waar je als student van ons een grote bijdrage kunt leveren aan het verder ontwikkelen van ons dataplatform Heptagon.

Wij zijn JoinSeven

Wij zijn JoinSeven: Een jonge startup opgericht in 2020. Wij zien grote kansen in de alsmaar toenemende hoeveelheid openbare en ongestructureerde data. Wij geloven dat hier ontzettend veel (nieuwe) waarde uitgehaald kan worden door organisaties. Met ons data intelligence platform Heptagon vertalen wij openbare en ongestructureerde data naar concrete inzichten en toepassingen voor iedere organisatie. Wij creëren daarmee nieuwe waarde uit openbare data.

Wij zoeken versterking

JoinSeven bestaat momenteel uit drie vaste medewerkers: Björn, Bart en Niels. Björn is onze IT- en datakoning, Bart is onze data analytics specialist en Niels is onze innovatiegoeroe. Onze gemeenschappelijke drive ligt op het benutten van openbare (tekst)data. Wij zijn jouw directe aanspreekpunt tijdens je afstudeerstage. Daarnaast werkt JoinSeven intensief samen met de organisatie BeWise. Zij zijn onze partner in software development, user experience en design. Zij bestaan tevens uit vijf medewerkers. Je hebt dus een netwerk aan mensen om je heen waarin je het volle pallet van klantonderzoek, consultancy, data-analyse en data science, web-development en beheer kan leren.

Voorbeelden van werkzaamheden en opdrachten

Wij houden ons momenteel bezig met het ontwikkelen van een aantal informatieproducten en -proposities. Dat doen wij met meerdere en verschillende klanten. Wij werken samen met de Rijksoverheid, lokale overheden, e-commerce bedrijven en het MKB. Enkele voorbeelden van challenges waar we momenteel aan werken:

  • Het ontwikkelen van een app waarmee beleidsmedewerkers binnen de Rijksoverheid op basis van openbare data ondersteund worden bij het beantwoorden van Kamervragen en andere parlementaire processen;
  • Het ontwikkelen van een app waarmee een internationaal e-commerce bedrijf op basis van de ontsluiting van een groot platform hun in- en verkoopproces kan verbeteren;
  • Het ontwikkelen van een app waarmee MKB-bedrijven op basis van openbare data hun strategie kunnen bepalen en gericht kunnen targeten.

Uitdagingen

Er liggen verschillende uitdagingen klaar waarmee je direct aan de slag kan. We waarderen het ook als je zelf ideeën hebt waarmee je aan de slag wil: verras ons!

Wat wij jou bieden

Wij bieden jou een uitdagende afstudeerplek in een dynamische en groeiende omgeving. Je kan op een goede en stevige begeleiding rekenen op zowel jouw skills op het gebied van data science, IT als consultancy-vaardigheden (communicatie, projectmanagement, etc.). Bart en Niels zijn docent-begeleiders op een hogeschool in Nederland, waardoor je ook kan rekenen op begeleiding en begrip als het gaat om het onderzoeksproces (vanuit het perspectief van de studie).

Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid om flexibel jouw werk in te richten. Je mag jouw werk doen waar, hoe en wanneer jij dat wilt. Daarbij ben je uiteraard altijd welkom bij ons op kantoor un Utrecht, waar we ongeveer 2-3 maal per week samenwerken. Als de samenwerking van beide kanten goed bevalt, is het tevens mogelijk om daarna bij ons in dienst te komen.

Wat wij zoeken in een afstudeerder

  • Interesse in en kennis van IT en data science;
  • Een onderzoekende houding (stel kennis/waarheden ter discussie);
  • Zelfstandigheid;
  • Proactiviteit;
  • Communicatief sterk;
  • Verantwoordelijkheid.

Spreekt ons bedrijf en onze uitdaging jou aan en herken jij je in bovenstaand profiel? Laten we dan kennismaken!

Plan een kennismakingsgesprek met ons, of neem contact op met Niels via niels.van.bruggen@joinseven.nl of telefoonnummer 06-20164984.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief pilot Kamervragen

Niet actief meedoen, maar wel graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden je actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de pilot.

Whitepaper pilot Kamervragen

We starten binnenkort met verschillende Ministeries aan een pilot met Codi voor het beantwoorden van Kamervragen. Download vrijblijvend onze whitepaper hierover.

Vraag een gratis proefabonnement aan

Codi eerst in de praktijk ervaren? Probeer Codi 14 dagen vrijblijvend en gratis! Na registratie nemen wij zo snel mogelijk contact op om je account te activeren.

Maak kennis
met ons!

Wij vertellen u onder een (digitale) kop koffie graag meer over ons. En zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal.