Data Discovery
Sprint

Jouw uitdaging in vier korte stappen
vertaald naar een op maat gemaakte
oplossing met open data.

Data Discovery Sprint
"Je leert op een andere manier naar je werk kijken en je wordt gedurende het proces begeleid. En in no time heb je een geavanceerde oplossing voor je challenge!"
Noortje van Leeuwen
Beleidsmedewerker Groningen bij Ministerie van Economische Zaken

Van uitdaging naar resultaat

De Data Discovery Sprint is onze werkwijze geïnspireerd op de Google Design Sprint. In vier afgebakende stappen vertalen we hiermee complexe uitdagingen naar nieuwe, innovatieve datagedreven oplossingen met open data.

Stap 1

Begrijpen

In de eerste stap formuleren we een "Hoe kunnen we.." vraag en het doel van de sprint. Hiervoor voeren we eerst gesprekken met verschillende personen in je organisatie.

Stap 2

Datastormen

In onze datastorm bedenken we oplossingen voor onze uitdaging. Als basis gebruiken we hiervoor ons dataplatform Heptagon. Als laatst kiezen we de belangrijkste elementen die we meenemen in de ontwikkel- en testcyclus

Stap 3a

Ontwerpen

Aan de hand van de oplossingen uit de datastorm stap (2) ontwerpen we een eerste versie met basis visualisaties en functionaliteiten van het eindproduct. 

Stap 3b

Ontwikkelen

We selecteren de benodigde databronnen in onze Heptagon. Indien nodig, verzamelen we additionele bronnen. Vervolgens ontwikkelen we de gewenste analyses, visualisaties en functionaliteiten in de oplossing. 

Stap 3d

Leren

Op basis van de feedback uit de tests, ontwikkelen we een steeds beter begrip van de wensen en het einddoel van de sprint. Op basis hiervan plannen wij ons werk in de volgende iteraties, waarmee we het product steeds beter maken.

Stap 3c

Testen

We brengen de oplossing zo snel mogelijk in de praktijk. We testen door het gebruik de oplossing op maakbaarheid, wenselijkheid en impact. 

Stap 4

Toepassen

Je creëert pas waarde met open data wanneer je het toepast. Daarom geven we expliciet aandacht aan het toepassen van de inzichten en oplossingen in de praktijk.

Onze beloftes

Een werkend product

Onze sprint eindigt met een kwalitatief hoogstaand en werkend prototype dat getest is door minimaal vijf eindgebruikers.

Nieuwe verassende inzichten

Wij maken waardevolle inzichten uit open data toegankelijk voor iedere organisatie. Zo ook die van jou.

Dedicated Development

Gedurende de sprint staat een team van specialisten klaar om jouw uitdaging te vertalen naar een innovatieve oplossing.

Dataplatform

Ontzorging op het proces

Wij nemen al het procesmatige werk uit handen. Jij hoeft je alleen maar bezig te houden met de inhoud.

Deze klanten gingen je voor

Wil je samen met ons innoveren met open data?

Laten we samenwerken!

Maak kennis
met ons!

Wij vertellen u onder een (digitale) kop koffie graag meer over ons. En zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief pilot Kamervragen

Niet actief meedoen, maar wel graag op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden je actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de pilot.

Whitepaper pilot Kamervragen

We starten binnenkort met verschillende Ministeries aan een pilot met Codi voor het beantwoorden van Kamervragen. Download vrijblijvend onze whitepaper hierover.

Vraag een gratis proefabonnement aan

Codi eerst in de praktijk ervaren? Probeer Codi 14 dagen vrijblijvend en gratis! Na registratie nemen wij zo snel mogelijk contact op om je account te activeren.